Konyhabútor belsőíves üveges sarokszekrénnyel, sarokra helyezett tűzhellyel. A konyhán körbefutó gránit pulttető alatt radiátor burkolat.

A feladat a konyha berendezése volt, étkezővel és előszobával együtt, egy nagy ablakokkal rendelkező földszinti helységben.A berendezés egységes megjelenéssel, cseresznye színben készült.

Az U alakban elrendezett konyhabútor körbe öleli az étkezőasztalt az étkezőszékeket. A konyha mérete  tette lehetővé, hogy a központban az étkező legyen. . A hatalmas felületű konyhapult kiválóan alkalmas a főzés-előkészítés és a tálalási feladatok ellátására.

Ebbe a helységbe nyílik a bejárati ajtó, így biztosítani kellett az előszobai funkciókat ellátó bútorzatot.  A térelválasztó ruhafogas egyszerre oldja meg a hasznosítható felületek megnövelését, valamint az előszobabútor és a konyhabútor külön választását és a konyhabútort lehatárolja a bejárati ajtótól.

A konyhabútor  faliszekrényei számára kevés hely maradt a nagy ablakfelület miatt, erre csak a sarkokban volt lehetőség. A belső íves üvegajtós sarokszekrény felső párkányába épített halogén bútorvilágítás felhívja a figyelmet a konyhai sarokszekrényben található üveg és porcelán tárgyakra.

A konyhabútorba épített radiátor többnyire az ablak közelébe, legtöbbször az ablak alá kerül. Jelen esetben is oda szerelték. Mivel a gránit konyhapult körbefut a fal mentén, a meleg levegő zavartalan áramlása érdekében kivágás készült a radiátor fölötti konyhapult szakaszon. Szemből radiátorburkolat takarja el a fűtőtestet. Az alsó szekrénybe rácsos fűszertartó fiók is került.

Helykihasználási okokból a tűzhely befordult a sarokba. A gázfőzőlap fölötti sarokelszívó sarokszekrénybe épült. A háziasszonyok kedvelt segítője, a mosogatógép a gránit mosogatótálca alá került beépítésre.

 A konyhabútorral azonos kivitelben készült a mennyezeti világítás speciális fa csillárja. Az irányítható, beépített halogén lámpatestek egyenletes megvilágítást biztosítanak az étkezőasztal számára.