konyhabútor világos gránit konyhapulttal

Sarok konyhabútor szekrényoszlopba épített sütővel, mikrosütővel. Konyhasziget főzőlappal, szekrényekkel, reggeliző pulttal és szigetelszívóval.

Ha a konyhabútor kis falfelületű, de elég nagy alapterületű konyhába készül, akkor szokott a konyhasziget is beépítésre kerülni. Ha a konyhasziget főzőlapot is tartalmaz, az szigetelszívót is igényel, ezért általában új építésű konyhabútorok esetén tervezik be ezt a megoldást. Ilyenkor van lehetőség a központi porszívó berendezés csatlakozási pontjának kialakítására is.

Ha a konyhabútor fal melletti  részében marad a főzőlap,  akkor a mosogató kerülhet a konyhaszigetbe, amihez nem kell elszívót beépíteni.

A konyhaberendezés fal melletti munkafelületét lecsökkenti a nagy méretű hűtő és a sütő beépítést tartalmazó szekrényoszlop. A gránit konyhapult ugyan végig fut közöttük, de a silgránit mosogató medence is helyet igényel. Ezért került a főzőlap a konyhaszigetbe. A konyhasziget is gránit konyhapult fedésű. Ebben helyezkedik el az indukciós főzőlap, amihez a konyhabútor fokozott átszellőztetését kellett megoldani.

A konyhasziget nagy méretű szabad felülete a konyhabútor reggeliző pultjaként szolgál,amelyben az edénytároló konyhaszekrények is helyet kaptak.

Modern konyhabútor tervezésénél gyakori igény, hogy a sütő beépítése a konyhaszekrénybe szem magasságban történik, a könnyebb kezelhetőség érdekében. Azért, hogy a gránit konyhapult munkafelülete ne csökkenjen, a mikrohullámú sütő is a konyhaszekrényben, a sütő fölött, kapott helyet.

A konyhabútor egy kis sarokpolccal indul, majd a kéménypillér mellé állított konyhaszekrény oszlop zárja le a konyhabútor felső részét. A legközelebbi felső-szekrények csak a szemben lévő sarokban, a hűtő mellett következnek. A gránit konyhapult az ablak előtt elhaladva egészen a hűtőig tart, így a konyhabútor laza beépítettség látványát kelti.

A sarok konyhabútor alsó szekrényeinek sarok kialakítása mindig kérdéseket vet fel. Természetesen mindig a konyhaszekrény sarok kiviteli módja a kérdéses, hiszen ennek számos megoldása létezik.

A legegyszerűbb és költségkímélő sarok  megoldás az, amikor az egyik alsó konyhaszekrény benyúlik a másik oldalon lévő mellé és csak a szabad részéről kezelhető. Ez a szerkezet a konyhaszekrény fiókos megoldását nem teszi lehetővé, viszont az ilyen típusú konyhabútorok belső tere teljes helykihasználást tesz lehetővé.

A nagy méretű hűtőszekrények általában nem beépíthetők és nem is érdemes őket beépíteni. Körbeépítésük viszont ügyesen megoldható, ami a konyhabútor egész teret kitöltő látványa mellett további helykihasználást is eredményez. Az üveges konyhaszekrény és a mellette lévő íves sarokpolc kellemes befejezése a konyhabútor hűtő melletti részének.