Sarok konyhabútor tömörfa ajtókkal, falra szerelt üveges szekrényekkel, sarokra épített főzőlappal és elszvóval. Az íves gránit konyhapult körbefut a konyhán.

A konyahasarok tulajdonképpen egy rusztikus konyhabútor . Központba a sarokba állított kerámialapos villanytűzhely került, tőle balra nagy felületű munkalap, jobbra gránit mosogató és a beépített mosogatógép található.

A konyhasarok fali konyhaszekrényeinek aljába konyhapult világítás, a sarokszekrénybe szagelszívó került, aminek saját világítása van. A Gerland rusztikus konyhabútorainak használatát minőségi vasalatok, és fékezett, önbehúzós fiókszerkezetek teszik kényelmessé.

A konyhasarok keményfa bútorfrontja és a gránit konyhapult tartós, a használatból eredő sérüléseknek jól ellenálló konyhabútort eredményez.

Miből lehet egy konyháról rögtön látni, hogy Gerland bútor? A finom ívelt formák, az élek kerekítése, gömbölyítése, íves szekrényfrontok, a játékos fa díszítő elemek mind a Gerland bútorok jellemzői. Lehetne folytatni a szecesszió stílusjegyeivel, a bútorok harmóniát, kellemes életérzést sugárzó megjelenésével. Lehet még hozzátenni, hogy gondosan készült, a konyhai munkát alapvetően figyelembe vevő bútorok.