beepitett-konyhabutor-granit-konyhapult

Rusztikus konyhabútor tömörfa fronttal, íves ólomüveges sarokszekrénnyel, reggeliző pulttal. Az íves gránit munkalap felett fűszerpolcok és konyhapult világítás

A G alakú konyhabútor a nappalival egy térben, de annak kinyúló részében helyezkedik el. Ilyenkor a térelválasztó konyhapult a nappalit határoló fallal egy síkba eshet, mintegy annak folytatásaként. Ez az elrendezés is egyfajta amerikai konyha.

A G alakú beépített rusztikus konyhabútor már megjelenésével is érzékelteti, hogy ebben a konyhában szeretnek sütni-főzni. A magyar erdők bükkfa anyagából készült tömörfa bútor olyan természet közeli hangulatot áraszt, hogy az ember a búbos kemence közelében érzi magát. Szinte érezni a frissensült kenyér illatát az egyébként korszerűen felszerelt konyhabútorok között.

A nappali felől a térelválasztó gránit konyhapult, mint reggeliző pult is használható. A reggeliző pult nappali felőli oldalát a konyhabútor stílusának megfelelő fa falburkolat felhasználásával tettük izgalmassá. A gránit konyhapult megfelelő megvilágítását a pult lévő beépített konyhapult világítás biztosítja.

 A konyhabútor különböző funkciót betöltő részei között való mozgás szempontjából is előnyös ha a tűzhely a beépített konyhabútor középpontjában van, de egyben meghatározza a beépített konyha középpontját, így uralja a teret és vonzza a tekintetet.

A beépített konyha üvegkerámia főzőlapja felett a konyhai elszívó magasabban helyezkedik el, mint a többi konyhaszekrény, teret adva az üvegkerámia főzőlap fölé hajoláshoz. Jobbra és balra visszatér a falra szerelt konyhabútorok szintje, ahol a felső konyhaszekrények alatt, a főzőlaptól való kéztávolságban fűszerpolcok vannak. Ezek kisebb mélységűek, mint a felső konyhaszekrények, így a tűzhely körül való mozgás még kényelmesebbé válik.

A falra szerelt konyhabútor a mosogató medence felett, a főzőlapnál alkalmazott módon, magasabbra került mint a többi felső konyhaszekrény. A mosogatási munka így kényelmesebben végezhető. A tervező itt is gondolt a célszerűségre és a mosogató közelébe kis mélységű fűszerpolcokat helyezett. Ezek nem akadályozzák a beépített mosogató körüli mozgást, mégis kéznél vannak.

A sarkokban lévő konyhabútor kihasználására többféle megoldás adódik, de egyik sem olyan látványos és egyedi, mint a Gerland Bútorstúdió íves megoldásai. Íves üvegajtós konyhaszekrény külső vagy belső íves kialakításban egyaránt elkészíthető

A Gerland kedvelt konyhabútora a gránit reggeliző pult, amely egyszerre növeli meg a hasznos konyhapult felületet és kínál alkalves mat egy reggeli kényelmes elfogyasztásához.