konyhasarok világos

Fehér amerikai konyha két szekrényoszlop közé építve. Az egyikben található beépítve a mosogatógép, a sütő és a mikrohullámú sütő.

A baloldali szekrényoszlopban kapott helyet a beépített hűtőszekrény, felette kisebb mélységű konyhaszekrény felső. A kisebb mélység a konyhasarok hűtőszekrényének szellőzését szolgálja, de ezt a szekrényoldal takarja. A hűtő bal oldalán tálalószekrény jellegű üveges konyhaszekrény áll, ami valóban az étkező tálalószekrényeként szolgál a konyha berendezésével egybeépítve. Kivitele is a konyhasarokkal megegyező.

A konyhasarok jobb oldalának egyik tervezési feladata volt az üvegkerámia főzőlap és a mosogatógép kellő távolságának megtartása. A víz és csatorna kiállás, így a mosogató medence helyzete a csőrendszer elhelyezkedése miatt adott volt. Ezért a mosogatógép a konyha berendezés jobb oldalán álló konyhaszekrény oszlop alsó részébe lett beépítve. A megszokottól eltérő jelleget kölcsönöz a konyhasaroknak, hogy ebben a szekrényoszlopban a szokásos beépített sütőn és mikrohullámú sütőn kívül a beépíthető mosogatógép is helyet kapott. A fotó mutatja, hogy ez így nem is néz ki rosszul.

A modern konyhabútor rácsos üveges szekrényajtói a nagymama konyhájára való nosztalgikus visszatekintésről árulkodnak.