Hálószobai sarokszekrény

 A képen látható hálószoba szekrény három részből áll, melynek két oldala polcos, kisebb mélységű. A középső rész a mélyebb akasztós szekrény.

A sarokszekrény a hálószoba bútorok gyakori darabja annak ellenére, hogy a sarkok szekrényekkel való beépítése használati kényelmetlenséget okozhat. A tervező feladata nem csak ennek a megoldása, hanem az is, hogy a mély akasztós szekrényektől ne legyen a hálószoba túlzsúfolt. A képen látható hálószoba szekrény három részből áll, melynek két oldala polcos, kisebb mélységű.

Ezeken a szekrényeken tömörfa keretes tükrös ajtók vannak, amik tágítják a teret. A középső rész a mélyebb akasztós szekrény, melynek mélységét az oldalszekrények takarják.

A sarokba átlósan elhelyezett akasztós szekrény meglepően hosszú, annak ellenére, hogy a megjelenésén ez nem látszik. Ezt a hatást az oldalfalakon elhelyezkedő, kisebb mélységű polcos szekrényekkel lehetett elérni. Ezt mutatja a nyitott ajtós fotó.

Ez a sarokszekrény akasztós és polcos is, betöltve és felöltöztetve a hálószoba franciaágy melletti sarkát. Az akasztós sarokszekrény kivitele a szobaajtók szecessziós jellegéhez igazodik, ami különösen a párkányon szembetűnő.