Fürdőszobai szennyestartó szekrény

A szennyestartó kényelmes kiürítése érdekében tetőlapja felhajtható. Az ajtók szellőző lyukakkal ellátottak, hogy a szellőzés biztosított legyen.

Szennyestartó szekrény a mosókonyha, vagy a fürdőszoba bútor hasznos része a lakás berendezésében. Kivitele is ennek megfelelő lehet. Ha a fürdőszoba berendezés természetes anyagú tömörfa, a szennyestartónak is lehet tömörfa szerkezete. A teteje lerakó felületként is használható, az első nyíló tömörfa ajtók így is biztosítják a szekrény eredeti funkcióját, és megjelenésükben a mosdópult ajtóival megegyezőek.

A fürdőszoba szekrény a többi Gerland bútorhoz hasonlóan egyedi kivitelben, névre szólóan készül. Ha az ajtókat kinyitjuk, a szennyes akkor sem ömlik ki, mert ezt a belső előlap megakadályozza. Lehet színre festett vagy natúr, a tömörfa természetes színében készítve, lakkozva vagy bio olajjal olajozva.

A szennyestartó szekrénynek ugyan felnyitható a tetőlapja, ennek ellenére készülhet hagyományos munkalapból, furnérozott MDF lapból, tömör fából vagy gránitlapból egyaránt.

A szennyestartó szekrény legjobb helye a fürdőszobában vagy a mosókonyhában van. A fürdőszoba berendezésének előrelátó tervezése esetén ez a hely adott. A fotón láthatjuk, hogy a mosdópultot úgy tervezték, hogy a fal és a pult között éppen egy szennyestartónak való hely maradt. Ha a mosdópult a falig érne, a szennyest csak elölről, kényelmetlenül lehetne be és kirakni, a felnyitott tető és a nyitható ajtók a szennyestartó kényelmes használatát biztosítják.

A kényelmes kiürítés érdekében a tetőlap is felhajtható. Az ajtók szellőző lyukakkal ellátottak, hogy a szellőzés a szennyestartó zárt állapotában is biztosított legyen.