tálaló tükörrel

Alacsony tálalószekrény felső rész helyett szecessziós tükörrel. A tálalót a hagyományos felül fiókos, alul nyílóajtós szekrények alkotják közös tetőlappal.

Az alacsony tálalószekrény felett helyet kapott az étkező tükör, mely nagyobbítja a teret, és és világosabbá teszi az étkező garnitúra környezetét.A tálaló bal és jobb oldalán lévő íves szekrények  kiemelik, hogy ez a tálalószekrény egyedül álló étkezőbútor.

Az alacsony étkezőbútorok íves szekrényei néha üvegajtósak, vitrinszerűek, melyek a tároláson kívül az ünnepi és dísz poharak, tálak, porcelán étkészletek bemutatását is szolgálják, hiszen nincs üveges felsőrészük.

A tálalószekrény feletti tükör szecessziós stílusú, önmagában is dísze az étkezőnek. A tükör kerete tulajdonképpen félkeret, mely úgy foglalja magába a fazettázott tükröt, hogy csak mellette van. A szekrény tetején lévő dísztárgyak visszatükröződnek a tükörben, ami nagyon hangulatos látvány.

A tálalószekrények mindig rendelkeznek fiókokkal, az evőeszközök, szalvéták és más tálalási eszközök részére. A fiókok követik az étkezőbútor vonalát, így a két oldalon a fiókok is íves kialakításúak.