konzollabu-kerek-etkezoasztal

Kör alakú étkezőasztaloknál a legjobb körbeülést az egylábú asztalok biztosítják. Ez a kialakítás az asztal körül ülők lábainak is kellő helyet biztosít.Ha az étkezőasztal kör alakú, akkor jól illeszkedik a többi íves vonalú bútorhoz. Amennyiben egyenes vonalvezetésű berendezés részét képezi, akkor viszont az étkező garnitúra részeként jól oldja a nappali bútor vagy az étkező bútor szögletes formáit.

A körforma a klasszikus bútorok között is gyakori, de a modern lakásokban is jó hangulatú megoldás. A kerek étkezőasztalok alkalmazása helykihasználás szempontjából is észszerű, mert kisebb helyen több férőhelyet biztosít az étkezőszékek elhelyezésére. Mivel nincsenek sarkok, nincsenek kihasználatlan helyek sem az étkezőbútor körül, a székek körben mozgathatók.

A legjobb körbeülést az egylábú asztalok biztosítják. A képen látható lábazat megoldás két oszloplábat mutat, melyek közel állnak egymáshoz, és a konzollábak nyújtanak biztos támaszt az étkezőasztal lapjának.

Ez az esztétikus étkezőgarnitúra kialakítás az asztal körül ülők lábainak is kellő helyet biztosít, a használaton kívül eső részeken pedig az étkezőszékek jól betolhatók a kerek étkezőasztal lapja alá. A körben ülő személyek könyökeinél mérhető ívhossz nagyobb, mint egy azonos méretű szögletes étkezőasztalnál, így több személy ültethető le.