A Gerland nagyobbítható étkezőasztalainak tetőlapja egy darabból van, ezért lehet gránitlapos. A nagyobbításhoz nincs szükség pótlapokra.

Az ovális étkezőasztal gránit tetővel, bővíthető kivitelben, pótlapok nélkül működik Ezt a Gerland Bútorstúdió által kidolgozott speciális szerkezet teszi lehetővé. A gránitlapos ovális étkező étkezőasztal ebben a nagyobbítható kivitelben igazi különlegesség.

Az étkezőasztal lapja zárt állapotban gránit, ami ugyanolyan méretű és kialakítású, mint a többi fából készült asztallap. Az étkezőasztalt leteríteni zárt formájában nem szükséges.

A gránitlapos étkezőasztal megjelenése elegáns, használata rendkívül praktikus, mert erős és nem sérülékeny. Nyitott állapotban a vendéglapok fa felülete a gránittal együtt látszik, ami tetszetős, de vendégvárás esetén az étkezőasztalt úgy is asztalterítő borítja.

A képen látható étkezőasztal lábazat kettős oszlopláb, mely az étkezőszékek asztallap alá tolását nem befolyásolja, és elegendő helyet biztosít a széken ülők lábainak számára is.

Ezt az étkezőgarnitúrát a gránit asztallap és az észszerűen tervezett lábazat teszi különlegessé