A kihúzható étkezőasztal szerkezete tömörfából készül, idegen anyagok felhasználása nálkül. A két végén külön, külön.is nagyobbítható pótlapok nélkül.

A kihúzható étkezőasztal szerkezete tömörfából készül, idegen anyagok felhasználása nálkül. A két végén külön, külön.is nagyobbíthetó pótlapok nélkül.

A villás kihúzható étkezőasztala szakmai hagyomány szerint régi magyar asztalos szerkezet. Lényege, hogy szögletes formájú asztalok, az asztal két végén, az asztallap alól csúszó villáik segítségével, kihúzható vendéglapokkal meghosszabbíthatóak.

Ez az étkezőasztal szerkezet tömör fából készül, idegen anyagok felhasználása nélkül, de csak szögletes asztaloknál alkalmazható. A Gerland Bútorstúdió által kidolgozott szerkezet lehetővé teszi a villás szerkezet alkalmazását ovális étkezőasztalok esetében is.

A képen látható étkezőgarnitúra is ezzel a módszerrel készült, pótlapok nélkül nagyobbítható. Az étkezőgarnitúra férőhelyeinek száma az asztal egyik végének, majd szükség esetén másik végének meghosszabbításával növelhető. Az étkezőszékek az étkezőasztal zárt és nyitott állapotában egyaránt az asztallap alá tolhatók.