radiatorburkolat nyilo ajtokkal

Radiátorburkolat tervezése ritkán szempont a fűtés szerelés idején, ezért adódnak a fotón látható helyzetek. Ideális esetben a radiátorokat úgy helyezik el, hogy a radiátorburkolatok a helyiség bútorzatának szerves részei legyenek, de ehhez általában a belsőépítész bevonása szükséges. A tervezésnél nem csak a radiátorburkolat méreteit és elhelyezését kell figyelembe venni, hanem a csatlakozó csővezetékeket, a szelepeket, a csatlakozó csővezetékeket és a légtelenítők helyzetét is. A radiátorburkolat gyakran a közeli egyéb szerelvények eltakarását is szolgálja.

A radiátorburkolat fő célja a takarás. Ez esetben nem csak a radiátorburkolás, hanem a sarokban lévő elektromos csatlakozások és média szerelvények eltakarása is. Már a két sarkosan elhelyezett radiátorburkolat is bonyolult feladat, itt az erősáramú és gyengeáramú csatlakozásokat is a fa radiátorburkolatok mögé kell helyezni. A könnyű hozzáférési lehetőség természetesen alapigény. Az elektromos vezetékek eltakarása illetve a burkolat mögötti elhelyezése ugyancsak a radiátorburkolat tervezési feladatai közé tartozik.

A radiátorburkolat ajtóinak betétlemeze perforált falemez, ami alapvetően dekoratív funkciót tölt be, mert az átszellőzés a tetőlap alatti szellőzőnyíláson keresztül történik. Az üvegajtós hifi szekrény belesimul a radiátorburkolatok által kitöltött sarokba, az ablak előtt virágok sorakoznak a tetőlapon. A csatlakozókból és a kábelekből semmi nem látszik, sarokban jól megfér a hangszóró a hifi szekrény mellett. A csatlakozókhoz való hozzáférést a radiátorburkolat sarkába épített csuklós nyílóajtó biztosítja. Az étkezőasztal a székekkel érzékelteti, hogy a radiátorburkolat a nappali szoba egyik meghatározó és jól használható bútora lett.