nappali szekrénysor tv szekrénnyel

A nappali szekrénysor a nappali bútorok minden funkciójának eleget tesz. A TV sarokszekrény felett íves üveges sarokszekrény, bárszekrény mellett könyvespolc.

A Gerlandban gyártott nappali bútor tervezése azt jelenti hogy a tervezésben a megrendelő is részt vesz, így  a bútor kétszeresen is a sajátja. A nappali bútorok sokszor a lakás legtöbb funkcióval rendelkező berendezései.

A szekrénysorban a könyvszekrény mellett polcos szekrény, a könyves állvány mellett gyakran üvegajtós bárszekrény található. A tv szekrény is többnyire a nappali berendezés tartozéka, olykor hifi szekrény kivitelben. Ha a nappali berendezése valóban egyedi bútor, akkor a dohányzó asztal is azonos kivitelben készül.

Ez a nappali szekrénysor alul fiókos és polcos szekrényekből áll, melyek a felsőrésznél mélyebbek. A nagyobb mélységű szekrény alkalmasabb a fiókok részére, és a frontot megtörve a nappali bútorok megjelenését is hangulatossá teszi.

A szekrénysor ajtóin megfigyelhető az ajtókeretek íves kialakítása, ami a Gerland Bútorstúdió nappali összeállításainál jellegzetes kiviteli forma. A bárszekrény fazettázott üvegajtóinál ez az ív a két ajtón közös, mert így jobban illeszkedik a többihez. A könyves állványok tulajdonképpen széles, szabad fronttal rendelkező nyitott könyvszekrények. Ha ezek ajtós könyves szekrények lennének, két ajtókeret szabdalná meg frontjukat.

Ezen a nappali összeállításon is jól látszik a tömörfa bútor jellege. A nappali végéről nézve jól látszik, hogyan fordul rá a nappali szekrénysor a sarokra. A felső szekrényeket a belső íves sarokszekrény zárja le. Fazettás üveges ajtaja vitrinszekrény jelleget kölcsönöz, és összecseng a bárszekrény fazettás üveges ajtajával. A két nappali szekrény abban is hasonló, hogy az ajtókeretek íves a két kereten közös.

A tv szekrény is sarokszekrény megoldású, de hagyományos módon, szögben fordul a sarokra. Ez megfelel a tv szekrények és a hifi szekrények funkciójának egyaránt. Bár ez a nappali összeállítás a fallal párhuzamos, a sarokszekrénnyel mégis lehetővé teszi, hogy a televízió a szomszédos fal felől is nézhető legyen.