Klasszikus nappali szekrénysor jellegű Gerland bútor összeállítás. Könyvespolcok között könyvszekrény bárszekrény, TV szekrény hangfal tartókkal.

Ez a  nappali bútor zárt elrendezésével, a hagyományos nappali szekrénysor jelleget leginkább megközelítő Gerland bútor összeállítás. A nappali hosszú falán elhelyezett nappali szekrénysor polcos szekrényekből, könyvszekrényből és üveges felső vitrinszekrényből áll.

A  könyves állványok itt tulajdonképpen elől nyitott könyvszekrények, melyek a nappali bútor zárt és tömör nappali szekrénysor jellegét megbontják.

Erre a nappali bútor összeállításra a mérsékelt, szimmetrikus elrendezés a jellemző. A középre helyezett kis üveges szekrény és a két vitrinszekrény saját belső világítást kapott, ami hangulatosabbá tesz az egyész szekrénysort.

A TV szekrény feletti két kis könyvespolc még lazábbá teszi a nappali bútor megjelenését. A bal oldali falnál lévő nyitott könyvállvány a sok színes könyvvel feloldja a faltól induló nappali szekrénysor zártságát, amellett otthonos hangulatot is kelt.

A zárt ajtós polcos szekrények alatt, hangszóróselyem mögé rejtve, nagy erejű hangszórók lettek elhelyezve. Az üveges szekrények alatti nyitott könyvespolcok is kellemes hatásúak, de a párkány alatt végigfutó nyitott polcok látványa végképpen feloldja a nappali bútor szekrénysor jellegét. Egy modern nappali bútor is felruházható klasszikus hangulattal úgy, mint a képen látható egyenes párkány.

 A hagyományos nappali bútorok közé tartoznak az alsó szekrények is. Itt kapott helyet több fiókos szekrény és az alsó nyílóajtós polcos szekrények. Jól látszik a hangfalakat is magába foglaló TV szekrény. A TV készülék két oldalán a felső polcos szekrényekbe épített további hangszórókra utal a szekrény alján kialakított nyílás, amit speciális fekete szövet takar be.

A lépcső falára ráfordul egy üveges szekrény és egy könyvespolc. A sarokszekrény kivitelű üveges sarokszekrényben kapott helyet a borhűtő is. Bár ez a nappali bútor valójában szekrénysort alkot, mégis látszik rajta a személyre szóló tervezés és a nappali bútor egyedi kivitelezése.