Nappali bútor radiátorburkolattal

Nappali bútor szögbe forduló sarokban TV szekrénnyel. Felül íves sarok könyvespolc mellett üvegráolvasztásos üveges könyvszekrény, fali bárszekrény.

Egy nappali szoba berendezéséhez több nappali bútor variáció is számításba jöhet. A tervező feladata, hogy a nehézségekből is lehetőségeket teremtsen, és így alkalmazza a könyves polcok, vitrinszekrények, sarokpolcok beépítését. A nappali berendezés egyes darabjai között helyet kell hagyni a képeknek, radiátorburkolatba kell építeni a radiátort, el kell helyezni a TV szekrényt. Lényeg, hogy mindennek legyen helye, de a nappali bútorainak mégse legyen nyomasztó hatása, legyen könnyed.

A nappali bútorok egyik különleges típusa jött létre a radiátorok radiátorburkolatba építéséve. Részei lettek a nappali berendezésnek, tetőlapjuk gyakran lerakó asztal, könyvespolc vagy virágtartó szerepét tölti be. A fotón látszik, hogy a terjedelmes radiátor ebben a nádszövet betétes burkolatban a szoba markáns díszévé vált.

A nappali beépítése a fal jobb oldalán 45 fokos sarokban végződik, ebben a szögben készült az íves sarok könyvespolc is. A könyvszekrény tetején párkányba épített spot lámpák világítják meg a színes könyveket, még több színt adva a nappali berendezésének. A radiátorburkolat felett bőven maradt hely a kis tömörfa könyvespolcoknak és a képeknek.

 A nappali bútorok összeállításánál a tv elhelyezése gyakran a sarokba kerül. Ez esetben a méretes radiátor burkolata szorítja ki a tv szekrényt a falbeépítés szélére. Itt a nappali középpontja felé kell fordulnia az ülőgarnitúra és a dohányzó asztal irányába.

A fotón látható sarok tv szekrény nem csak eleget tesz ennek az igénynek, de a sarkot kitöltve rávezeti a nappali berendezését a szomszédos falra. A felette lévő belső íves sarok könyvespolc követi ezt a formát, ezzel a nappali beépítésének súlypontja a sarokba került.

A tv feletti tömörfa könyvespolc aljába a háttér falat derítő világítás került, így tv nézés közben szemet nyugtató hátteret láthatunk. A sarok íves könyvespolc mellett maradt hely egy fali bárszekrény számára is. A fali szekrények és könyvespolcok felső párkányaiba épített spotlámpa világítás különleges hangulatot kölcsönöz a nappali berendezésének.

Nappali design
felirat2

A kandalló a nappalik kiegészítő darabja, egyben dísze is, így érdekes feladat hozzá illő bútort tervezni.

A fotón a nappali berendezésének egyik darabja, egy íves üveges könyvszekrény áll a kandalló mellett. Alsó részét fiókos szekrények képezik, melyek mélysége a kandalló alsó párkányához igazodik, a felső íves szekrény pedig a kandalló felső részéhez.

A könyvszekrény üveges ajtóinak  üvegráolvasztásos a díszítése, ettől lett jellegzetes Gerland nappali bútor. Az íves üveges szekrény frontja a tömörfa bútor lehetőségeit használja ki, hajlított üvegeit a tervező gyakran díszíti üvegráolvasztásos festéssel. Az üvegráolvasztás épp olyan ellenálló, mint maga az üveg, nem látszanak rajta az ujjlenyomatok, víz és vegyszerálló, karcálló.

Bemutatótermünkben a kiállított bútorok közelről is megtekinthetők, megtapinthatók.