Szecessziós nappali berendezés íves üveges sarok könyvszekrénnyel, íves festett üveges könyvszekrénnyel, kanapé feletti nyitott könyvespolc áthidalással.

Ez a szecessziós nappali bútor úgy indul a fal sarkából, hogy íves üveges sarokszekrénye, a hozzáépített sarokpolccal, ráfordul a falra, mintha támaszkodna. Az íves sarok könyves szekrény üvegajtói fazettázottak, nincs középső ajtókeretük. A belső íves sarokszekrények kellemes látványa abból adódik, hogy körívvé szelídítik a falsarkot. Ez a nappali szekrény típus Gerland konstrukció.

Aszimmetrikus íves üveges szekrény a nappali bútor beépítés következő darabja, fali vitrinszekrény funkcióval. A szekrény íves ajtója üvegráolvasztásos festési móddal díszített. Az üvegráolvasztás vegyszerálló, karcálló, az ujjnyomok sem látszanak meg rajta., emellett rendkívül elegáns.

A nappali bútor beépítés utólsó darabja az íves háromszintes könyvespolc. A könyvespolc lábainak túlnyúlása könyvtámaszokat tart, így tetőlapja a harmadik szint, ahol könyveket lehet elhelyezni.