Fehér vitrinszekrény

Fehér vitrinszekrény különleges megjelenéssel. Az üveges ajtók között nincs keret, az üvegajtók éle fazettázott, így egy ajtónak látszanak.

A fehér vitrinszekrény attól különleges megjelenésű, hogy az üveges ajtókat nem választja el ajtókeret. Az üveges ajtók üvegének belső széle csupán fazetázott, így a vitrinben lévő tárgyak látványát nem takarja semmi. A vitrinszekrény tömörfa ajtókeretei egy ívet alkotnak, ami azt a látszatot kelti, hogy az üveg egy darabból készült, és a szekrényeken csak egy nagy ajtó van. Ennek a nappali bútornak alsó része fiókos szekrény, a nem látványos tárgyak elhelyezésére.

Ha a tömörfa frontú vitrinszekrénybe üvegpolcok készülnek, akkor lehetőség nyílik a benne lévő dísztárgyak felúlről történő megvilágítására. A fényforrás a szekrény belsejébe kerül, és az üvegpolcokon keresztül a minden tárgy megvilágítást kap. A belső világítás más funkciójú nappali bútornál is előfordul, de ha a polcok nem üvegből készülnek, akkor a fényforrást a polcok elé kell helyezni, méghozzá függőleges elhelyezéssel. Ebben az esetben minden polc elölről kap fényt.

  A kivilágított vitrinszekrény este, tompított vagy lekapcsolt szobavilágításnál, hangulatfényként ad. Ezt a hangulatot mutatja a fotó. Ha nincs előre kiépített kapcsoló a világításhoz, azt a szekrényen elhelyezett rejtett kapcsolóval oldjuk meg.