íves térelválasztó pult

Amerikai konyha íves konyhapult formájú konyhaszigettel, üvegráolvasztásos díszítésű üvegajtós konyhaszekrényekkel, íves gránit konyhapulttal könyöklővel

Az amerikai konyha a nappali egyik falán helyezkedik el. Különleges feladatot jelent olyan térelválasztó konyhapult, vagy inkább konyhasziget tervezése, ami kellően takar, mégsem paraván jellegű. Amellett, hogy a térelválasztó konyhapult a konyhabútor szerves része, a nappali felől tekintve viszont a nappali bútorok közé tartozik.

Konyhabútor funkcióját nem befolyásolta a konyhasziget íves kialakítása, viszont a nappali felőli nézve ügyesen oldja a gránit konyhapult konyha jellegét. A térelválasztó konyhapult hátfalán lévő kazettás díszítés tömörfa falburkolat, ami egyrészt kellemes látvány, másrészt a nappali felől fel sem tűnik, hogy a konyhabútort takarja.

A képen látható konyhabútor üveges felső szekrénye nem hagyományos konyhaszekrény. Az üveges konyhaszekrény üvegráolvasztásos díszítésű. Ezt az üvegdíszítési technikát a Gerland Bútorstúdió több mint húsz éve alkalmazza a  konyhabútorok gyártásában.

Ezzel a technikával elegáns, tartós díszítés kerül a konyhabútor üvegajtós konyhaszekrény ajtóira, amely üvegfestés jellegű és garantáltan ujjnyomtól mentes. Az üvegráolvasztás mintái maguk is üvegből készülnek, a konyhabútor üvegeiről takarítással nem távolíthatók el, felületük olyan ellenálló, hogy még csak meg sem sérthetők.

Olyan konyhabútort tervezni, amelyben minden szükséges dolog elfér, nagy kihívás. A tervező itt kihasználta a térelválasztó adta lehetőséget, és annak belső részét konyhapultnak rendezte be.

A gránit konyhapult alatt polcos szekrények és fiókos szekrények sorakoznak, a nappali felől azonban ezek a konyhabútorok nem látszanak.

A konyhabútor étkező felőli végénél kapott helyet a beépített hűtőgép. És rögtön mellette ott az íves sarokpolc, amely nem csak eltakarja, de hasznos funkcióval látja el a beépített hűtőgép oldalát. A hűtőgép így az étkező bútorok közelébe került, és a beépítésébe tervezett sarokpolc, a konyhabútor részeként, a tálalásnál használatos dolgoknak is helyet kínál.