Fa állófogas esernyőtartóval

Az állófogasnak hat ága van, amelyek kabátakasztók és kalaptartók, Lábai úgy lettek kialakítva, hogy az összecsukott esernyőket rájuk lehessen akasztani.

Fa állófogas, mely nem hajlított, hanem rendhagyó módon tömörfából kivágott alkatrészekből áll. A klasszikus állófogasok, Thonet úrnak köszönhetően, hajlított fa rudakból készültek, és készülnek ma is. Ez a forma nem illik igazán minden stílushoz, ezért terveztük úgy, hogy minden alkatrészét tömörfából vágják ki. Mint a képen is látható, ez a módszer nagyobb szabadságot ad a tervezőnek a forma megválasztásában. Mivel esernyőtartóként is működik, nyári időszakban is hasznos bútordarab.

A négy esernyőtartós láb elegendő stabilitást biztosít, a hat akasztó szükség esetén 12 kabát elhelyezését teszi lehetővé.

Az állófogas akasztói tompa végződésűek, így nincs szükség kabátakasztókra, és kalapok, sapkák részére is alkalmasak. Az általunk tervezett és gyártott bútorokat bárki megismeri, aki már látta valahol. Talán ez az állófogas is megérdemelt helyet kaphat a Gerland bútorok nagy családjában.