Sarokbeépítés belsőíves sarokszekrénnyel és TV szekrénnyel. Az üveges könyvszekrényt az íves sarok könyvespolc köti össze az fali vitrinszekrrénnyel.

Sarok nappali bútor mozgalmas felületű összeállítását mutatja be az íves könyvespolc, és alsó szekrényként a belsőíves nyílóajtós sarokszekrény. A jobb oldali falon alul a HI-FI szekrény a TV szekrény szerepét is betölti.

A sarokban 45 fokban álló egyszerű szögletes sarokszekrények kiváltására ad lehetőséget, ez az elegáns és érdekes bútorforma, az íves kialakítás. Helyettük lehet íves sarokpolc vagy belső íves sarokszekrény. A belső íves sarokszekrény is a Gerland nappali bútorok jellegzetes darabja, mely a nappali szoba szögletes sarkait íves formával szelídíti.

Ez az íves könyvszekrény és íves vitrinszekrény összeállítású sarok nappali bútor a klasszikus eleganciájú nappali bútorok hangulatát kelti. A szekrények egy íves sarokpolc és egy belső íves sarokszekrény segítségével egy teljes sarkot betöltenek, és a nappali sarok bútor minden funkciójának teljes mértékben eleget tesznek. Az egyes szekrények magassága és mélysége változó, így az íves szekrények párkányai is tagoltak, változatos megjelenésűek.

A nappali bútor felső szekrényei üveges íves szekrények. Szemben, egymás fölött két S formájú aszimmetrikus íves szekrény lett a középpontba állítva. Az íves üveges szekrény ajtóiban alkalmazott üvegráolvasztásos díszítés jellegzetes Gerland üvegdíszítési technika, amelyről egymagában felismerhető egy Gerland nappali bútor.

A felső és alsó szekrények egyaránt íves sarokpolc lezárással vannak befejezve, ami a minőségi nappali bútorok általános eleme. A felső szekrények párkányait koronák díszítik, melyek felett egy-egy fatojás ül. A párkánykoszorú a fatojással az egyik faszobor jellegű díszítési elem, mely a Gerland nappali bútor egyik meghatározó karaktere lett.

A nappali bútor alsó része hagyományos fiókos szekrénnyel kezdődik, melynek bal oldalát íves sarokzáró polc kerekíti le. A fiókos szekrény után belső belső íves sarokszekrény köti össze a következő TV szekrénnyel, melyen a TV készülék áll. A

A TV szekrény üvegajtóval lezárt része ad helyet a DVD lejátszó, a beltéri egység, vagy bármely multimédiás készülék számára. Jobb oldalát ugyancsak egy íves sarokzáró polc simítja a nappali bútort falhoz. A belső íves sarokszekrény új elem a nappali bútorok körében, melynek speciális szerkezetét a Gerland Bútorstúdió fejlesztette ki, és alkalmazza jelenleg is.

A szimmetrikus, D formájú, dupla íves szekrény a falra került, kialakításában hangsúlyozza és kiemeli a TV szekrény tetején álló TV-t. A nappali bútor jobb oldalának középpontja, az üvegráolvasztásos díszítésű üveges szekrény, változó mélységével illeszkedik a TV szekrény által adott mérethez. Az íves szekrényen látható üvegráolvasztás a nappali bútorok között ritkán alkalmazott díszítési forma. Elkészítése egyenként, művészi igényességgel, kézzel történik.