virtin beépítés nappali szekrénybe

Régi vitrinszekrény új nappali bútorokkal lett körbeépítve úgy, hogy ne lehessen a korkülönbséget észrevenni. Ez sikerült is, nem hiszed?

Új nappali bútor tervezése és megvalósítása mindig örömteli feladat. Viszont meglévő, régi nappali bútorhoz új kiegészítést hozzátervezni, kihívást jelent a tervezőnek és érdekes szakmai feladatot a kivitelezőnek. Különleges hozzáértést kíván, ha egy vitrines könyvszekrény az új beépített szekrény alapja, melyet úgy kell körbe építeni, hogy a nappali bútor szemlélőjének ne tűnjön fel a régi és az új bútor közötti különbség.

A nappali bútor egyes elemei csak látszólag készültek egy időben, valójában legalább 10 év különbség van a beépített és az üveges könyvszekrény kora között. Közelebbről nézve is alig látszik különbség. A színek, a forma, a szerkezeti méretek szinte azonos megjelenést biztosítanak ennek a nappali bútornak. Természetesen a régi üveges könyvszekrény, párkányát meg kellett változtatni, hogy az új nappali bútor minél inkább hozzá simuljon a régihez.

A képen szereplő könyvszekrény az a régi nappali bútor, melyet be kellett építeni az újonnan készülő nappali bútor szekrényeibe. Valószínűleg mindenki látott már régi épületet, amit úgy építettek körbe, hogy a régi szinte egybeolvad az újonnan készült épületrészekkel. Ehhez nem csak a stílusnak, de az egész megjelenésnek egységesnek kell lennie. Előfordul ilyen igény az egyedi bútorok, elsősorban a nappali bútorok esetében is. Annak, aki miden nap névre szólóan tervezett és egyedileg gyártott nappali bútorok megalkotásával foglalkozik, ez teljesíthető kívánság.

Ha az új nappali bútor darabok új tervezésű és gyártású darabjait nézzük, láthatjuk, hogy ezek nem hagyományos Gerland bútorok. Ez abból is kiderül, hogy a közel száz nappali bútort bemutató nappali bútor oldalon alig találunk hasonlót a különböző összeállításokban. A nappali berendezése a Hi-Fi szekrény és a TV szekrény feladatát is ellátja. A klasszikus Gerland nappali bútor hagyományos és ugyanakkor modern jellege szecesszióba hajló. Az íves vonalaknak és a kerekített sarkoknak köszönhetően a kevésbé sérülékeny nappali bútorok közé tartozik.