Nappali sarokbeépítés

Az íves sarok könyvespolc két oldalán ólomüveges könyvszekrények, könyvespolcok. Multimédia szekrény hangfalakkal, mélyhang sugárzóval.

Ez a nappali sarokbeépítés jól kihasználja a nappali adottságait. A nappali szoba sarkának szögletességét a belsőíves könyves polc, alul a belsőíves könyves állvány hidalja át. Az íves sarokpolcok mindig harmonikus megjelenést nyújtanak a nappali bútorzatának. Ahol nem zárja le fal a bútorok oldalát, ott sarokzáró polcok vezetik vissza a szemet a nappali falsíkjához.

A TV szekrény alsó részében kapott helyet a mélyhangsugárzó és több média berendezés. Itt a HI-FI szekrény elnevezés helyett inkább a multimédia szekrény a találóbb.

Ezek a nappali bútorok tömörfa fronttal készültek, a látszó lapfelületek pedig furnérozott bútorlapból. Színüket a pácolás és a bútorlakkal való felületkezelés adja. A lakkozás helyett bio olajjal való felületkezelés is alkalmazható. Az olaj a tömörfa alkatrészeknek és a furnéros felületeknek egyaránt természetes, natúr jellegű megjelenést kölcsönöz, miközben a fa rajzolatát kiemeli.

Az üveges ajtós szekrények ólomüveg díszítése a nappali bútorainak stílusát követi. A színes katedrál üveg betétek is összhangban vannak a bútorzat jellegével, így az egész berendezés egyben van. A fotó mutatja, hogy a Gerlandra jellemző üvegráolvasztásos díszítés mellett az ólomüveg berakás is jól illik ehhez a nappali bútorhoz.