könyvszekrény fehér

A fehér nappali bútor könyvszekrénye két könyvespolc közé épült. A szekrény alsó része fiókos szekrény. A párkány és a lábdíszek Art Deco jellegűek.

A könyvszekrény alapbútor a nappali bútorok között, ha csak nincs könyvtárszoba a lakásban. Ha pedig alapbútor, akkor előnyös, ha több funkcióval is rendelkezik. A képen látható fehér színű, tömörfa frontú összeállítás alsó része fiókos szekrényekből áll. A fiókos alsó rész nagyobb mélységű a felső könyves polcoknál a rakodótér növelése érdekében.

A könyvszekrény felső része tulajdonképpen könyves állvány, tömörfa fronttal, mely a könyvek méretéhez igazodva kisebb mélységű, s ennek eredménye a nappali bútor könnyed megjelenése. A nyitott könyvespolcok közepén jól mutat az üveges szekrény.

A könyves állvány polcai közé szinte besimul a könyvszekrény. Mélysége azonos a polcokéval, így nem bontja meg a nappali bútor egységét, a középre helyezett díszített üveges ajtós szekrény viszont szimmetriát teremt. A üveg díszítése üvegráolvasztásos eljárással készül.

Az üvegbetétre olvasztott üveg ráolvad az üveglapra, s többé nem jön le róla. Bár jól tisztítható, az ujjnyomok nem látszanak meg rajta. Ezzel a díszítéssel vitrinszekrényként is használható. A díszítés formája, jellege választható, mert ez is egyedileg készül. A könyvszekrény dísz lábait kis, gúla alakú rátétek díszítik. Ez az Art Deco díszítés is szolid, mint maga a több funkciójú könyves állvány.