Nappali berendezése Íves üveges sarok bárszekrénnyel, könyvszekrénnyel és könyvespolccal. Másik sarokban íves sarok könyvespolc mellett üveges könyvszekrény.

Ha a nappali bútor kanapét fog közre, többnyire áthidalót építenek fölé. A fotón egy tipikus Gerland megoldást láthatunk, mikor van ugyan áthidaló, de nem ér két oldalról össze, egy kis szabad teret hagyva egy képnek. Így sokkal lazább a nappali beépítése.

A nappali beépítés a két sarokból indul. Balról íves üveges bárszekrény szelídíti a sarkot ívesre, mellette íves könyvszekrényt látunk fali kivitelben. Az áthidalás bal oldalát  nyitott könyvespolc képezi.

Jobbról íves sarok könyvespolc tünteti el a szoba sarkát. Az íves könyvszekrénnyel és  az áthidalás jobb oldalát képező nyitott könyvespolccal lesz  szimmetrikus ez az egyedi nappali berendezés.

A TV szekrénye is íves a rend kedvéért. Azért az íves  szekrény nagyobb mélységű oldala biztosít helyet aTV részére.

Sarokíves könyves polccal indul a nappali beépítés jobb alsó darabja, lefelé folytatva a felső íves könyves sarkot.A sarok beépítést íves fiókos szekrény és radiátorburkolat egészíti ki.

 Gerland tervezésű dohányzó asztalt láthatunk a kanapé előtt. A Bab asztalnak nevezett dohányzóasztal valóban bab formájú, és jől illik a nappali berendezés vonalvezetéséhez. Valójában két dohányzó asztal áll a szoba közepén egymáshoz tolva. Belső oldalukkal őssze illenek, s így össze tolva majdnem kört formáznak. A nagy és kis Bab asztal külön is rendelhető, széthúzva pedig nagyobb létszámú vendég esetén két asztal mellé ülhetnek.