Kazettás falburkolat

A parafa betétes falburkolat, nem porosodik, mert antisztatikus. Javítja a fal hőszigetelését, ujjnyomok sem látszanak rajta, kevés takarítást igényel.

A kazettás falburkolatok régen a nagypolgári otthonok, főúri kastélyok falait díszítették. Ma már csak igényesség kérdése, hogy felöltöztessük otthonunkat korszerű, mégis nosztalgikus falburkolatokkal.

A fotón parafa betétes falburkolatot látunk, mely helyet ad a riasztó panelnak, a kapcsoló sornak és egy hálózati csatlakozónak is. Ehhez a feladathoz lett kialakítva a tömörfa kazettás szerkezet ezen a falrészen. A falburkolat motívuma folytatódik a mellette lévő előszobafalon is, egységes megjelenést adva az egész előszobának.

Ha a falburkolatnak nem csak funkcionális jellege van, mint például székek mögötti falon, akkor jó, ha a faltakarás folyamatos. A fotón a burkolatba benyúló ablak, falra szerelt radiátor nehezítette a tervező feladatát, mert végig akarta vinni a burkolatot a helyiségen.

Látható, hogy a tömörfa kazettás falburkolat esetében a keskeny keret csak javítja a helyiség hangulatát, és a fal hőszigetelését. Az ujjnyomok sem látszanak rajta, gyakorlatilag nem igényel takarítást. Meleg színű természetes anyag, melynek a megérintése is kellemes érzés. Talán a képekről is látszik, ezt a falburkolatot az ember szívesen végigsimítaná.